Derfor er Cyklen Det Bedste Transportmiddel

Før i tiden var det eneste transportmiddel vi havde brug for, vores egne to ben. Det var rigeligt for os mennesker igennem mange tusinde år. Vores ben kunne hjælpe os med at undersøge vores omgivelser, og endda tilbagelægge mange hundrede kilometer. Der er stadig nomadefolk den dag i dag, der konstant er på farten, og udelukkende kommer frem på gåben. Ben er også en utroligt fleksibel form for transport. Man kan løbe hurtigt og langt, hvilket faktisk er den måde, mange stammefolk traditionelt set jagede på. De ville simpelthen løbe efter et vildt dyr, i rigtigt mange timer, ind til det faldt om af udmattelse. Ben er altså ikke at kimse af: det er en helt mirakuløs form for transportmiddel, og vi bør virkeligt sætte pris på dem.

Med tiden blev det dog ikke alene praktisk, men nødvendigt, at få mere effektive transportformer. Selvom vores ben er fantastiske, så har de også deres begrænsninger. Det tager eksempelvis ret lang tid at komme frem, hvis man er nødt til at gå fra det ene sted til det andet. Man kan øge hastigheden en smule ved at løbe, men det tager stadig gerne et par timer at komme de 20-30 kilometer til og fra arbejde. Det er samtidig utroligt udmattende, og det er nok de færreste der kan holde til at gå eller løbe et maraton hver eneste dag.

For at komme rundt i en moderne by i dag, er vi nødt til at benytte en eller anden form for transportmiddel. Alle større byer har da også et rigtigt stort udvalg af forskellige transportformer. Det store spørgsmål er selvfølgeligt, hvilket transportmiddel der er bedst.

Offentlig transport er et rigtigt godt bud, da det ofte er en billig og effektiv måde at komme rundt på. De fleste større byer er godt forbundne med offentlig transport. Man behøver samtidig ikke at investere i sit eget køretøj, og man har ikke ansvar for den løbende vedligeholdelse. Det er dog ikke en særlig fleksibel løsning, og der er visse destinationer, hvor offentligt transport bare ikke fungerer.

Egen bil er selvfølgeligt den mest fleksible løsning. Med en bil kan man køre når man vil og hvor man vil. Både korte og lange afstande er mulige, og benzinen koster mindre end et klippekort til bussen. Til gengæld koster en bil mange penge i både anskaffelse og vedligeholdelse.

Når man bor i en større by, så er en cykel altså ofte det bedste transportmiddel. Den koster betydeligt mindre i anskaffelse end en bil, men tilbyder stadig en høj grad af fleksibilitet. Du kan cykle når det passer dig, og hvorhen det passer dig. Du kan faktisk ofte komme hurtigere frem inde i byen, end med en bil, da du slipper for trafikpropper og lignende. Med moderne elcykler er selv længere afstande faktisk mulige.

Relaterede

Nyeste

Gennemgang af Ralph Lauren – Designer Tøjet

Ralph Lauren er et amerikansk luksusmærke, der er blevet berømt i hele verdenen for sin ikoniske design og raffinerede stil. Ralph Lauren startede også...

Brunello – En dyb og kompleks italiensk vin

Hvis du elsker vin og leder efter noget andet og spændende, bør du prøve Brunello. Dette er en italiensk vin med en dyb smag...

Syoss Shampoo – Dit produkt vil revolutionere dit hårplejeroutine!

Hvordan kan du som forbruger vælge mellem alle de forskellige shampoo-mærker på markedet? Det kan være en svær opgave. Du har brug for et...