Hvordan finder man den rigtige farve til malingen?

Når man skal have malet derhjemme, ja, hvor som helst, så er farven vigtig. En smuk farve i den rigtige nuance spiller en afgørende rolle for stemningen i et rum. Og for humøret. Et rum med den helt rigtige farve er en sand fornøjelse at opholde sig i. Vi påvirkes af farverne, de gør noget ved vores sindstilstand og humør. Det er faktisk ret spændende. Og derfor er det vigtigt, at man får truffet det rigtige valg af farver, når man skal have malet.

Man kan finde virtuelle farvekort online. Disse kan bruges som guides og indikatorer, men erstatter på ingen måde de fysiske farvekort, hvor man står med selve farven i hånden i det rum, man skal male. At have farvekort til hjælp, når man skal vælge den rette nuance til sin maling, er en virkelig god hjælp. Og med lidt gode fif kan man bruge farvekort til at finde den rigtige farve temmelig præcist. Det er godt at være grundig, netop med valg af farve.

En lille lap papir og en stor væg

Når man står med den lille lap papir, som et farvekort jo er, og skal forestille sig, hvordan farven vil se ud i stor skala, så er det ofte sådan, at farven virker kraftigere i stor skala. Derfor er der mange, som vælger den farve, de godt kan lide, i en lidt lysere nuance for at undgå, at det bliver alt for kraftigt, når det bredes ud over et større areal. Rådfør dig eventuelt med kundecentret, hvor du køber.

De virtuelle farvekort er som sagt kun indikatorer. Farverne på skærmen vises i et andet system end på papir, og forskellen kan være signifikant. Det er heller ikke tilstrækkeligt at printe de virtuelle farvekort ud på hjemmeprinteren. Du kan bestille farvekort online via farvehandlerens hjemmeside og få dem tilsendt, så du kan være helt sikker i din sag, inden du bestiller farven hjem.

Kvalitet og pris

Glem ikke, at pris og kvalitet hænger sammen, når du køber maling. Det lønner sig at betale lidt ekstra for maling af god kvalitet.

Relaterede

Nyeste

Få elektronisk hjælp til at planlægge virksomhedens møder

Der kan være en pæn del logistik forbundet med at sætte møder op med folk udefra og lokale medarbejdere. Man skal vide, om de...

Sådan Modernisere du Nemt den Gammeldags Bolig

Når man køber en bolig i dag, så er der en god chance for, at man ender ud med en ældre en af slagsen....

Gå efteråret i møde med en ny garderobe

Sommeren går på hæld, og snart er det tid til at pakke shorts og kortærmede Carhartt t-shirts væk for vinteren. Så skal de varmere...