Hvordan finder man den rigtige farve til malingen?

Når man skal have malet derhjemme, ja, hvor som helst, så er farven vigtig. En smuk farve i den rigtige nuance spiller en afgørende rolle for stemningen i et rum. Og for humøret. Et rum med den helt rigtige farve er en sand fornøjelse at opholde sig i. Vi påvirkes af farverne, de gør noget ved vores sindstilstand og humør. Det er faktisk ret spændende. Og derfor er det vigtigt, at man får truffet det rigtige valg af farver, når man skal have malet.

Man kan finde virtuelle farvekort online. Disse kan bruges som guides og indikatorer, men erstatter på ingen måde de fysiske farvekort, hvor man står med selve farven i hånden i det rum, man skal male. At have farvekort til hjælp, når man skal vælge den rette nuance til sin maling, er en virkelig god hjælp. Og med lidt gode fif kan man bruge farvekort til at finde den rigtige farve temmelig præcist. Det er godt at være grundig, netop med valg af farve.

En lille lap papir og en stor væg

Når man står med den lille lap papir, som et farvekort jo er, og skal forestille sig, hvordan farven vil se ud i stor skala, så er det ofte sådan, at farven virker kraftigere i stor skala. Derfor er der mange, som vælger den farve, de godt kan lide, i en lidt lysere nuance for at undgå, at det bliver alt for kraftigt, når det bredes ud over et større areal. Rådfør dig eventuelt med kundecentret, hvor du køber.

De virtuelle farvekort er som sagt kun indikatorer. Farverne på skærmen vises i et andet system end på papir, og forskellen kan være signifikant. Det er heller ikke tilstrækkeligt at printe de virtuelle farvekort ud på hjemmeprinteren. Du kan bestille farvekort online via farvehandlerens hjemmeside og få dem tilsendt, så du kan være helt sikker i din sag, inden du bestiller farven hjem.

Kvalitet og pris

Glem ikke, at pris og kvalitet hænger sammen, når du køber maling. Det lønner sig at betale lidt ekstra for maling af god kvalitet.

Relaterede

Nyeste

Gennemgang af Ralph Lauren – Designer Tøjet

Ralph Lauren er et amerikansk luksusmærke, der er blevet berømt i hele verdenen for sin ikoniske design og raffinerede stil. Ralph Lauren startede også...

Brunello – En dyb og kompleks italiensk vin

Hvis du elsker vin og leder efter noget andet og spændende, bør du prøve Brunello. Dette er en italiensk vin med en dyb smag...

Syoss Shampoo – Dit produkt vil revolutionere dit hårplejeroutine!

Hvordan kan du som forbruger vælge mellem alle de forskellige shampoo-mærker på markedet? Det kan være en svær opgave. Du har brug for et...