Sådan Holder du Vinaften for Begyndere

Rigtigt mange danskere finder stor glæde i, at drikke et glas vin i ny og næ. Både rødvin og hvidvin er populære drikke rundt i de danske hjem. Der er stort set altid vin at finde, til de festlige lejligheder. Man behøver dog sjældent at have noget at fejre, for at finde vinen frem. God vin har det med at gøre lækre madretter endnu bedre. Der er samtidig ikke noget, der gør en aften mere hyggelig, end at nyde et glas rødvin med sin kæreste, i et rum belyst af stearinlys.

Hvis man ønsker at få endnu mere ud af sin vin, så kan man med fordel øve sig i vinsmagning. Vin har nemlig meget komplicerede smagsnuancer. Man lægger ikke nødvendigvis mærke til dem, hvis man bare drikker lidt vin hist og her. Men hvis man virkeligt fokuserer, og lader vinen danse på ens tunge, så begynder man at lægge mærke til nuancerne. Jo mere man øver sig, jo bedre bliver man til at værdsætte vin.

Vinsmagning er også et fantastisk socialt arrangement. Hvis du gerne vil bringe vennerne sammen, på en spændende og unik måde, så arranger en vinsmagning for dem. Sociale arrangementer og alkohol går trods alt hånd i hånd allerede, og med en vinsmagning sætter du bare et lidt mere ”voksent” udtryk på tingene. Det er en sjov undskyldning for at sidde og nyde noget godt vin sammen, og så kan det samtidig være, at I lærer noget. Hvis alt går godt, så har I en fantastisk aften sammen, og kan alle sætte endnu bedre pris på vin efterfølgende.

Hvis alle er begyndere, så hold stemningen sjov og let. Vælg vine der er lette at genkende og adskille. Det er okay at ”lege” snobbet – I skal bare lade være med at være det i virkeligheden. Der går absolut ikke noget af oplevelsen, ved at gøre det lettere, at adskille vinene. Vinsmagning er ikke en konkurrence om, hvem der er bedst til at smage forskel på vine. Det er derimod en aktivitet man laver, for at træne sine sanser til, at lægge mærke til de mange forskellige nuancer i vin.

Du kan med fordel gå efter de aromatiske druesorter. De har nemlig nogle meget koncentrerede smagsnuancer, der adskiller dem meget tydeligt, fra andre typer vin. I kan med fordel starte med, at dele en god flaske Riesling. Denne type vin vil smage meget forskelligt alt efter årgang, og hvor den er dyrket. I kan faktisk have en hel vinsmagning udelukkende med forskellige Rieslinger!

Det kan dog være lidt sjovere at købe andre aromatiske vine til vinsmagningen. Her er Gewürztraminer, Sauvignon Blanc og særligt Viognier rigtigt gode bud. Hver af disse vine har en meget unik smag.

Relaterede

Nyeste

Gennemgang af Ralph Lauren – Designer Tøjet

Ralph Lauren er et amerikansk luksusmærke, der er blevet berømt i hele verdenen for sin ikoniske design og raffinerede stil. Ralph Lauren startede også...

Brunello – En dyb og kompleks italiensk vin

Hvis du elsker vin og leder efter noget andet og spændende, bør du prøve Brunello. Dette er en italiensk vin med en dyb smag...

Syoss Shampoo – Dit produkt vil revolutionere dit hårplejeroutine!

Hvordan kan du som forbruger vælge mellem alle de forskellige shampoo-mærker på markedet? Det kan være en svær opgave. Du har brug for et...