Sådan Skaber du Evig Sommer ude i Haven

Danmark er et af de lande, hvor der virkeligt er forskel på årstiderne. Vi har de lange kolde vintre, hvor tænderne klaprer, og sneen dækker jorden udenfor. Vi har det vidunderlige forår, hvor livet stille og roligt begynder at pippe frem. Vi har den danske sommer, hvor vi virkeligt kan nyde solen og dagene på stranden. Efteråret giver os de mange smukke farver, når naturen omsætter sig. Personer der er vokset op i lande uden alle fire årstider, er typisk ganske jaloux på os.

Hver sæson har selvfølgeligt sin egen charme, men de fleste foretrækker sommeren. Bare fordi noget er smukt at se på, eller dejligt at begive sig ud i engang imellem, betyder det ikke, at vi ikke ville foretrække noget andet. Efter den første uge med snevejr er det som om, at charmen er gået lidt af det. Så ville vi ønske, at det kunne blive sommer igen, så vi kunne nyde solen og naturen. Men sådan hænger verden selvfølgeligt ikke sammen. Naturen gør, som den nu engang har lyst til, og vi må bare tilpasse os. På den anden side, så er vi jo rimeligt kreative, og mennesket har altid arbejdet på at tæmme naturen.

Særligt haven har det med kun at blive brugt om sommeren. Hvilket er synd: det er så dejligt at sidde ude i haven. Haven er det sted, hvor de fleste føler sig mest afslappede. De er omgivet af smuk natur, kan indånde den friske luft, og nyder stadig godt af deres privatliv. Men når sommeren er ovre, så begynder de fleste ting ude i haven at dø eller falme. Det er pludseligt ikke længere så attraktivt, at sidde derude, når der ingen grønne planter er at se på. Det er en af de primære grunde til, at vi kun bruger haven, når det er sommer.

Ved at have stedsegrønne planter i haven, kan du sikre dig evig sommer. Det er nemlig ikke alle planter, der mister farverne og bladene når sommeren slutter. Der er en hel kategori af forskellige planter til haven, der holder sig grønne hele året. Disse planter kaldes for stedsegrønne, og navnet forklarer jo det hele.

Hvis du primært indretter din have med stedsegrønne planter, så vil den holde sig grøn og flot hele året igennem. Det gør det pludseligt langt sjovere, at sidde ude i haven, selvom det ikke længere er sommer. Hvis du omkranser haven med en ligusterhæk, så har du en frodig og grøn ramme, omkring din have, uanset årstiden. Liguster er en meget almindelig hækkeplante, hvilket vidner om, at stedsegrønne planter altså ikke behøver at være eksotiske. Bare spørg efter stedsegrønne planter i din plantebutik, og se hvad du har af muligheder. Du vil blive overrasket over hvor let det er, at have en stedsegrøn have!

Relaterede

Nyeste

Du bliver forelsket i den nye Volvo XC60

En bil er ikke bare en bil. Det er den mange af os lader os transportere i når vi skal på arbejde, i skole,...

Find en lækker t-shirt fra Polo Ralph Lauren online

Det er ikke nogen underdrivelse at påstå at herremoden har dannet vilde forgreninger gennem de seneste 20-30 år. Man kan i dag være modebevidst...

Find Fords bud på en skøn familiebil på nettet

Når man skal købe ny bil, så er det vigtigt, at man har klarhed over, hvad den skal kunne. Er man single og bor...