Sådan Vælger du Det Rigtige Luftgevær

Der er mange forskellige luftgeværer på markedet, og det kan godt være svært at vælge. Hvis du træder ind i en jagtbutik og kigger på mulighederne, så bliver du faktisk mere endnu mere overvældet. Der er et hav af forskellige mærker og modeller. De fleste begyndere vil egentligt bare gerne have et luftgevær, som de vil blive glade for. Men med alle de forskellige muligheder, så virker det ikke som en særligt nem opgave. Der er jo åbenbart forskel på alle disse forskellige luftgeværer, og som begynder ved man ikke rigtigt, om man foretrækker det ene eller det andet.

Først og fremmest så skal du være pmærksom på, at der er forskel på kravene til forskellige typer af luftgeværer. Du kan eksempelvis anskaffe dig et 4,5mm luftgevær uden at skulle tage et jagttegn, eller være medlem af en skytteforening. Det gælder dog kun, hvis du er fyldt 18 år allerede. Er du under 18 år, så kan du godt anskaffe dig et 4,5mm luftgevær på lovlig vis – men så skal du have taget jagttegn og være medlem af en skytteforening. Ønsker du et 5,5mm jagtgevær, så skal du have jagttegn og så videre under alle omstændigheder.

En anden fordel ved at købe er 4,5mm luftgevær er, at du ikke behøver en tilladelse fra politiet, og ej heller behøver at investere i et sikkerhedsgodkendt våbenskab. Hvis du er på udkig efter dit første luftgevær, så sparer du altså en del tid og penge, ved at holde dig til et på 4,5mm.

Når du har fundet ud af hvilken type luftgevær du gerne vil anskaffe dig, så er det tid til at kigge på de forskellige mærker. Der er massevis af mærker på markedet, og det er ikke altid til at overskue forskellene. Jeg mener, at enhver begynder, bør holde sig til de store og anerkendte mærker. Ved at købe et luftgevær fra en af disse anerkendte producenter har du nemlig vished for kvaliteten. Det betyder at du slipper for dårlige overraskelser, og samtidig kan have glæde af dit luftgevær i rigtigt mange år. FX Airguns, Crosman og Gamo er eksempler på store og anerkendte mærker, som klart kan anbefales.

Dine specifikke behov spiller selvfølgeligt også ind i beslutningen. Jeg vil derfor anbefale dig at kontakte butikken, og lade sælgeren vide, hvad du har af planer. Personalet i en jagtbutik er typisk rigtigt godt inde i tingene, og kan derfor rådgive dig på professionel vis. Da du allerede har besluttet dig for størrelsen og mærket af jagtgevær, gør du det langt lettere at rådgive dig. Nu behøver sælgeren nemlig kun at overveje fordele og ulemper ved de forskellige modeller, og burde derfor kunne finde frem til det helt rigtige luftgevær på få minutter.

Relaterede

Nyeste

Du bliver forelsket i den nye Volvo XC60

En bil er ikke bare en bil. Det er den mange af os lader os transportere i når vi skal på arbejde, i skole,...

Find en lækker t-shirt fra Polo Ralph Lauren online

Det er ikke nogen underdrivelse at påstå at herremoden har dannet vilde forgreninger gennem de seneste 20-30 år. Man kan i dag være modebevidst...

Find Fords bud på en skøn familiebil på nettet

Når man skal købe ny bil, så er det vigtigt, at man har klarhed over, hvad den skal kunne. Er man single og bor...