Skal du sælge din bolig?

Når man skal sælge sin bolig, er der en del ting, som skal på plads. En bolighandel kan være en kompliceret proces, og det er vigtigt, at alle kommer godt ud af det. Både køber og sælger har behov for tryghed, og der er mange ting, man kan gøre for at sikre dette. Har du en ejendomsmægler på, så har vedkommende styr på de vigtige detaljer, som skal være på plads, for at en handel kan forløbe ordentligt og korrekt og overholder den gældende lovgivning.

En vigtig ting, hvis du skal sælge din bolig, er at få fat i nogen, som udarbejder tilstandsrapporter. Tilstandsrapporter kan fortælle både dig og køber om boligens tilstand, så begge parter er klar over, hvad der sælges og købes, og hvilke eventuelle mangler eller fejl der kan være på boligen. Dette er vigtigt, også for sælger. For en køber kan gøre indsigelser i op til ti år efter handelen, hvis der findes uregelmæssigheder eller fejl på boligen, som ikke er beskrevet i de papirer, der følger med overdragelsen.

Hvem udarbejder tilstandsrapporter?

Tilstandsrapporter udarbejdes af byggesagkyndige, som har ekspertise på netop dette felt. Når byggesagkyndige udarbejder tilstandsrapporter, går de igennem ejendommen fra A til Z og nedskriver konklusionerne i en rapport, der udleveres til både køber og sælger. På baggrund af denne kan både køber og sælger se, hvad der handles om. Og ingen bliver overrasket senere af fejl eller mangler, der opdages længe efter, at handelen er gjort endelig.

Udarbejdelse af tilstandsrapporter foregår rutinemæssigt og efter gældende regler af den byggesagkyndige. Den byggesagkyndige har ofte mange års erfaring og kender lovens bogstav på området. Det giver tryghed for alle parter i handelen. Tilstandsrapporter udarbejdes ved næsten samtlige bolighandler i Danmark. Man kan som sælger selv bestemme, om man vil have udarbejdet en sådan rapport, men det anbefales på det kraftigste.

En tryg handel

Med styr på alle detaljer og orden i papirerne kan sælger og køber indgå en handel, som er tryg for alle parter. Denne tryghed kan ikke overvurderes. At komme ud i et retsligt efterspil ovenpå en uheldig bolighandel kan være en bekostelig affære.

Relaterede

Nyeste

Du bliver forelsket i den nye Volvo XC60

En bil er ikke bare en bil. Det er den mange af os lader os transportere i når vi skal på arbejde, i skole,...

Find en lækker t-shirt fra Polo Ralph Lauren online

Det er ikke nogen underdrivelse at påstå at herremoden har dannet vilde forgreninger gennem de seneste 20-30 år. Man kan i dag være modebevidst...

Find Fords bud på en skøn familiebil på nettet

Når man skal købe ny bil, så er det vigtigt, at man har klarhed over, hvad den skal kunne. Er man single og bor...