Skal du sælge din bolig?

Når man skal sælge sin bolig, er der en del ting, som skal på plads. En bolighandel kan være en kompliceret proces, og det er vigtigt, at alle kommer godt ud af det. Både køber og sælger har behov for tryghed, og der er mange ting, man kan gøre for at sikre dette. Har du en ejendomsmægler på, så har vedkommende styr på de vigtige detaljer, som skal være på plads, for at en handel kan forløbe ordentligt og korrekt og overholder den gældende lovgivning.

En vigtig ting, hvis du skal sælge din bolig, er at få fat i nogen, som udarbejder tilstandsrapporter. Tilstandsrapporter kan fortælle både dig og køber om boligens tilstand, så begge parter er klar over, hvad der sælges og købes, og hvilke eventuelle mangler eller fejl der kan være på boligen. Dette er vigtigt, også for sælger. For en køber kan gøre indsigelser i op til ti år efter handelen, hvis der findes uregelmæssigheder eller fejl på boligen, som ikke er beskrevet i de papirer, der følger med overdragelsen.

Hvem udarbejder tilstandsrapporter?

Tilstandsrapporter udarbejdes af byggesagkyndige, som har ekspertise på netop dette felt. Når byggesagkyndige udarbejder tilstandsrapporter, går de igennem ejendommen fra A til Z og nedskriver konklusionerne i en rapport, der udleveres til både køber og sælger. På baggrund af denne kan både køber og sælger se, hvad der handles om. Og ingen bliver overrasket senere af fejl eller mangler, der opdages længe efter, at handelen er gjort endelig.

Udarbejdelse af tilstandsrapporter foregår rutinemæssigt og efter gældende regler af den byggesagkyndige. Den byggesagkyndige har ofte mange års erfaring og kender lovens bogstav på området. Det giver tryghed for alle parter i handelen. Tilstandsrapporter udarbejdes ved næsten samtlige bolighandler i Danmark. Man kan som sælger selv bestemme, om man vil have udarbejdet en sådan rapport, men det anbefales på det kraftigste.

En tryg handel

Med styr på alle detaljer og orden i papirerne kan sælger og køber indgå en handel, som er tryg for alle parter. Denne tryghed kan ikke overvurderes. At komme ud i et retsligt efterspil ovenpå en uheldig bolighandel kan være en bekostelig affære.

Relaterede

Nyeste

Få elektronisk hjælp til at planlægge virksomhedens møder

Der kan være en pæn del logistik forbundet med at sætte møder op med folk udefra og lokale medarbejdere. Man skal vide, om de...

Sådan Modernisere du Nemt den Gammeldags Bolig

Når man køber en bolig i dag, så er der en god chance for, at man ender ud med en ældre en af slagsen....

Gå efteråret i møde med en ny garderobe

Sommeren går på hæld, og snart er det tid til at pakke shorts og kortærmede Carhartt t-shirts væk for vinteren. Så skal de varmere...